Thursday, October 10, 2013

Summering av första veckan

Nu är lite drygt en vecka till ända och vi som arbetar med CookingForHunger är ännu så länge mycket nöjda med utfallet!

Vi har arbetat oss igenom flera av de smarriga recepten som är publicerade här på bloggen. Bland annat har vi vågat oss på Fiskburgare, Chilli con carne, Pasta bolognese och Fläsk med raggmunk. Några av oss har även rapporterat in ett kakbak för att förgylla tillvaron under helgen, då chips, godis och glass inte riktigt rymms i budgeten.



En av de större klurigheterna ligger självklart i att hitta bra mat till en rimlig prisbild. Bra råvaror är ju trots allt grunden till god mat. Därför är, under rådande omständigheter, val av butik mycket viktig . Väl inne i butiken gäller det även att hitta billiga men bra varianter på de varor vi köper. Detta sökandet öppnar helt klart upp en intressant värld. För många råvaror, så som fryst kyckling och fisk kan priser (och även smak) variera något väldigt.

Utgifterna har som sagt hållts någorlunda i schack och vi är på god väg mot att klara av att hantera utsatt budget. Skrivande hand veckohandlar. Första veckan gjordes några större, långsiktiga investeringar varvid kostnaderna sköt i höjden. Detta tar vi igen denna och kommade veckor då två till tre varma måltider per vecka redan finansierats.

Totalt spenderade skrivande hand 411,2 sek första veckan. Alltså, drygt 40% av budgeterade utgifter.
Alla inköp för vecka två är redan gjorda och de uppgick till 122 sek. Alltså, ännu har jag alltså spenderat 533.2 sek på 10 av de 31 dagarna av oktober eller 50% av budget på ca 30% av gången tid.

Vi vill även nämna att intresset för detta projekt verkar stigit under den tid som vi nu faktiskt äter billig mat. Många tror att man måste vara delaktig hela månaden. Detta är inte fallet, utan det går jättebra att dra igång nu och vara med oss de sista veckorna i oktober.

Kommentera gärna från era erfarenheter. Nu kör vi på en vecka till!

No comments:

Post a Comment