Saturday, August 31, 2013

En månad kvar! Hur kommer allt fungera?

Tiden flyger fram och nu är det bara en månad kvar till Cooking for Hunger startar på riktigt. Vårt mål är att hjälpa er att äta för endast 1000 kronor per person i en hel månad för att ni sedan skall kunna skänka det ni sparat till World Food Programme. Laga för 1000, spara 1000, skänk 1000 är målet!

1000 kronor är inte mycket, endast dryga 30 kronor per dag. Det innebär frukost för ca 5 kronor och lunch/middag för 13-15 kronor per portion. Vi kommer att lägga upp förslag på olika typer av frukost som är både goda och prisvärda. När det gäller lunch och middag kommer vi lägga upp totalt 31 olika recept, en rätt per dag. Tanken är att maten ska räcka till en middag för två personer och att det som blir över äts till lunch nästa dag. Rätterna kommer publiceras med nummer från 1 till 31 men självklart går det bra att äta och laga dem i vilken ordning man vill. Om man är prismedveten när man handlar, ser till att köpa kampanjvaror och lagar våra recept är det möjligt att klara 1000-kronorsgränsen.

Vi hoppas att ni kan engagera era familjer och vänner i Cooking for Hunger. Vi vet att när man lagar en god middag tillsammans kan det vara gott med något sött efter maten. Just därför kommer vi även att lägga upp "Veckans söta", en enkel, billig och god efterrätt att kalasa på!

No comments:

Post a Comment