Tuesday, October 29, 2013

#31 Penne arrabiata

Då var det dags för sista rätten för den här gången! Om man inte lagat penne arrabiata någon gång kan det vara svårt att förstå hur gott en så enkel sås kan smaka.



Penna arrabiata, 4 portioner
400 g penne (eller annan pasta)
1/2 dl olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackad röd chili
1 finhackad gul lök
2 tomater
500 g krossade tomater på burk
2 msk riven parmesan eller annan ost
salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, häll av den och lägg i en klick smör eller häll på lite olivolja. Stek vitlök, chili och lök i olivojan på medel/svag värme i 10 min. Hacka tomaterna och lägg i dessa samt burktomaterna i pannan, grundkrydda med salt och svartpeppar. Låt såsen puttra på svag värme i 10 min, rör sedan ner parmesanen och smaka av såsen med mer salt och peppar. Servera med sardellsmör och riven parmesan.

Till servering
riven ost
bröd och smör
ev. hackad persilja

No comments:

Post a Comment