Friday, September 20, 2013

#14 Kyckling med matvetesallad och örtyoghurt

Matvete är en underskattad kolhydratkälla som är lättlagad och god. Variera grönsakerna efter smak och säsong.


Kyckling med matvetesallad, 4 portioner
4 kycklingbröstfiléer eller kycklinglår
2 msk olivolja
2 dl matvete
2 gula paprikor
4 tomater
1/2 dl hackad rödlök
250 g sallad
1 dl grovriven vällagrad ost, tex gruyère eller parmesan (kan uteslutas)
salt och peppar

Örtyoghurt
2 1/2 dl Turkisk yoghurt
3 msk hackad persilja (fryst går bra)
salt och peppar

Till servering
Vinäger för den som önskar lite mer syra
Käckebröd

Krydda kycklingen ordentligt med salt och peppar samt pensla dem med olivolja. Grilla i ugn 200 grader eller panna på medelvärme till genomstekta med fin yta. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpacknignen och låt svalna något. Skär paprikan i strimlor och stek den till fin färg i lite olivolja, låt svalna. Strimla rödlök och skär tomterna i tärningar. Blanda matvete, paprika, lök, tomater, ost och sallad (viktigt att paprikan och matveten inte är för varma, det får salladen att slokna), smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer olivolja. Blanda all ingredienser till örtyoghurten, smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen varm och salladen rumstempererad eller kall.

No comments:

Post a Comment