Friday, September 6, 2013

#2 Kyckling i ugn med chili och rostad potatis

Hel kyckling i ugn blir väldigt gott och saftigt. Var noga med att ösa under tillagningen för att få ett smakrikt och krispigt skinn. Passa gärna på att laga lite extra kyckling för att ha till pastasallad dagen efter.


Kyckling i ugn, 4 portioner
1 hel kyckling alt. kycklinglår
1 stor röd chili
2 vitlöksklyftor
800 g potatis
olivolja
salt och peppar

Citronyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
salt och peppar

Till servering
Blandsallad

Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skölj och skär potatisen i mindre bitar. Häll lite olivolja över potatisen, salta och peppra. Stek i ugnen ca 30 min. Finhacka chilin, pressa vitlöken och blanda med lite olivolja samt salta och peppra. Gnid in marinaden i kycklingen. Grilla kycklingen i ugn 40-60 minuter beroende på storlek eller till bröstbitarna har en innertemperatur på 70 grader. Skölj och skär potatisen i mindre bitar. Häll lite olivolja över potatisen, salta och peppra. Stek i ugnen ca 30 min. Rör ihop ingredienserna till ctironyoghurten. Stycka kycklingen och servera med potatis, citronyoghurt och en blandsallad.

No comments:

Post a Comment