Saturday, September 7, 2013

#3 Pastasallad med kyckling och fetaost

Pastasallad är perfekt att göra på det som blir över från en kycklingmiddag.


Pastasallad, 4 portioner
300-400 g pasta fusilli eller penne
300 g tomater
3 tillagade, kalla kycklinglår
15 cm purjolök
1/2 dl hackad basilika (fryst går bra)
1/2 gurka
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på paketet, låt svalna. Pilla loss köttet från kycklinglåren. Klyfta tomaterna, finhacka salladslöken och skär gurkan i mindre bitar. Rör ihop olja, basilika, vitlök och salt & peppar till en dressing. Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en stor skål. Häll över dressingen och rör om ordentligt. Smaka av med ev. mer salt och peppar.

Till servering
Knäckebröd & smör

No comments:

Post a Comment