Sunday, September 22, 2013

#16 Grillad fläskkotlett med grönsaksragu och potatis

Låt köttet ta utrymme på tallriken och försök få tag på stora kotletter på ben. Glöm inte att gnaga rent benen efterråt, bättre än så blir det inte!



Grillad fläskkotlett, 4 pers
4 stora fläskkotletter på ben à 200-250 g
Salt & peppar
ev. smör till stekning

Grönsaksragu
1 röd paprika
1 gul paprika
1 stor gul lök
3 tomater
1 pressad vitlöksklyfta
500g krossade tomater
1 dl vatten
salt & peppar
olivolja till stekning
ev. hackad bladpersilja eller färsk timjan

Till servering
Kokt potatis
Bröd (att suga upp den underbara skyn med)

Ta ur kotletterna ur kylen 30 min innan de skall grillas, salta och peppra dem rikligt. Starta med ragun och grilla sedan köttet när ragun står och puttrar. Skölj och skär paprikan i strimlor. Stek den i oljan på medelvärma till den är mjuk och har fått rikligt med färg. Hacka därefter löken och grovhacka tomaterna, låt fräsa med paprikan i några minuter. Tillsätt krossade tomater, vitlök och vatten och låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite färska örter. Grilla (alternativt stek i grillpanna/stekpanna) kotletterna på medelvärme till de är genomstekta. Lättast är att kontrollera med en termometer, 70-75 grader innertemperatut innebär färdigt. Om köttet steks i grillpanna, var noga med att ta till vara på skyn och häll över köttet vid servering.

No comments:

Post a Comment