Tuesday, September 17, 2013

Äppelpaj med havrecrumble, kanel och flingsalt

Så här under äppelskörden kan man ju inte motstå att göra en riktigt god äppelpaj. Om ni en gång äter äppelpaj med lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det. Prova!


Äppelpaj, 6 portioner
4 äpplen
3 msk råsocker el. strösocker
1 msk kanel
100 g smör
0.75 dl strösocker
1.5 dl vetemöl
2.5 dl havregryn
1 msk flingsalt

Till servering
vaniljsås eller vaniljglass

Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar, låt skalet vara kvar. Lägg äppelbitarna i en pajform och strö över råsocker och kanel. Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg. Avsluta med att blanda ner havregryn i degen. Fördela smulor av degen över äpplena och avsluta med flingsalt på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter på 225 grader varmluft.

No comments:

Post a Comment