Thursday, September 12, 2013

#8 Köttfärssås och spagetti

Ytterligare en klassiker som gissningsvis lagas i de flesta svenska hem. Rödvinet kan uteslutas pga pris men ger en extra smakdimension.



Bolognese, 4 port
300 g spagetti
500 g blandfärs
200 g rökt sidfläsk
1 stor gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 dl rödvin (kan uteslutas)
500 g passerade tomater
1 dl vatten
2-3 msk tomatpuré
olivolja till stekning

Till servering
blandsallad
riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Tärna fläsket och stek i lite olivolja till fin färg. Finhacka löken och låt fräsa med fläsket. Lägg även i köttfärsen och bryn på medelvärme. När färsen blivit genomstekt, slå på vin, tomater, vatten och tomatpuré. Låt puttra under lock i 30-40 minuter. Skala och skiva morötterna tunt, vänd ner i såsen och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar.

No comments:

Post a Comment