Om det behöver gå snabbt är omelett en utmärkt middag. Det är också en bra rätt att utnyttja lite rester till. Nedan är ett grundrecept med ost men tveka inte att addera skika, kyckling, feta ost eller något annat som finns tillgängligt i kylen.
Omelett, 4 portioner (stekts i två omgångar)
8 ägg
2 dl mjölk
salt & svartpeppar
2 dl riven ost
Smör till stekning
Till servering
Knäckebröd & smör
Blandsallad
Knäck äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar. Vispa ordentligt. Stek i två omgångar på medel/låg värme i gjutjärnspanna i lite smör. Var försiktig med temperaturen, omeletten bränner lätt. Rör inte om i omeletten under stekningen utan låt den stelna underifrån. När omeletten är nästan helt fast, strö osten på toppen. Låt osten smälta. Vik omeletten på mitten, dela och servera genast.
No comments:
Post a Comment