Sunday, September 8, 2013

#4 Ugnspannkaka med stekt fläsk och rårörda lingon

Här kommer en tribut till en synnerligen bortglömd rätt. Vissa gillar att ha fläsket i smeten, men för oss som gillar knaprigt fläsk framför blött så uppmanar vi till att plocka fram gjutjärnspannan.


Ugnspannkaka, 4 port
1 msk smör
4 ägg
7.5 dl mjölk, 3%
4 dl vetemjöl
3/4 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Smörj en långpanna eller ugnsfast form (ca 30 x 40 cm) med smöret. Knäck äggen i en rymlig bunke och vispa sönder dem lätt. Tillsätt hälften av mjölken och sikta sedan i mjölet under omrörning. Rör till en jämn smet och tillsätt sedan resten av mjölken och saltet. Grädda mitt i ugnen ca 30 min till riktigt fin färg.

Till servering
knaperstekt bacon (2 pkt)
rårörda lingon eller lingonsylt

No comments:

Post a Comment