Snabbt, enkelt och gott är en utsliten klyscha, men det är precis vad
denna rätt är. Vill man att det skall gå extra fort kan man dela kycklingbrösten på
mitten. Vi gillar när såsen inte är för tjock så tallriken kan skrapas
ren med en god skiva bröd.
Kyckling till 4 personer
4 kycklingbröstfiléer
1 stor gul lök
1 röd paprika
1/2 - 1 tsk paprikapulver
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta
3 dl mellangrädde
smör till stekning
salt och peppar
Kärna ur paprikan, skär den i strimlor och stek i smör i en stekpanna
med höga kanter till den är mjuk och har fått fin färg. Lägg paprikan åt
sidan så länge och hacka löken fint. Stek löken i smör på låg värme
några minuter, tillsätt sedan 1/2 tsk paprikapulver och stek någon minut
till. Rör flitigt under stekningen då paprikapulvret lätt bränner fast.
Ta upp löken och bryn kycklingbrösten på hög värme till fin färg. Lägg
tillbaka löken och slå på 1 dl vatten. Sänk värmen och låt puttra 3 min.
Pressa vitlöksklyftan i grädden och rör om ordentligt. Slå grädden i
pannan och låt puttra 5-10 min till kycklingen är klar och såsen har
tjocknat något. Smaka av med salt, peppar och resten av paprikapulvret
efter smak och tycke. Garnera med paprikan och servera ur pannan.
Till servering
Basmatiris
Grönsallad
Bröd för att fånga den goda såsen...
No comments:
Post a Comment