Kyckling med rotfrukter, 4 portioner
1 hel färsk kyckling (eller annan kyckling efter eget tycke)
2-3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk salt
4 potatisar
4 morötter
2 gula lökar
Basilikasås
1 dl majonäs (valfri fetthalt...)
2 dl crème fraiche
1 dl hackad basilika (fryst går bra)
salt och peppar
Stycka kycklingen till önskade bitar. Vi valde att dela bröstbitarna på
mitten, dela upp låret i leden samt bena ur den övre lårbiten. Behåll
så mycket skinn som möjligt på kycklingen då det blir underbart gott och
knaprigt i ugnen. Skölj och skala potatis, morötter och
lök. Dela dem i klyftor och lägg i en långpanna tillsammans med
kycklingen. Blanda olivolja, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar
till en marinad. Häll marinaden över kycklingen och rotfrukterna. Blanda
runt ordentligt och arrangera sedan kycklingbitarna överst med
skinnsidan uppåt. Stek i ugn 30-40 min på 225 grader varmluft. Blanda
undertiden ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och
peppar.
Till servering
Blandsallad
Vinägrett
No comments:
Post a Comment