Låt köttet ta utrymme
på tallriken och försök få tag på stora kotletter på ben.
Glöm inte att gnaga rent benen efterråt, bättre än så blir det
inte!
Grillad fläskkotlett, 4 pers
4 stora fläskkotletter på ben à 200-250 g
Salt & peppar
ev. smör till stekning
Grönsaksragu
1 röd paprika
1 gul paprika
1 stor gul lök
3 tomater
1 pressad vitlöksklyfta
500g krossade tomater
1 dl vatten
salt & peppar
olivolja till stekning
ev. hackad bladpersilja eller färsk timjan
Till servering
Kokt potatis
Bröd (att suga upp den underbara skyn med)
Ta ur kotletterna ur kylen 30 min innan de skall grillas, salta och
peppra dem rikligt. Starta med ragun och grilla sedan köttet när ragun
står och puttrar. Skölj och skär paprikan i strimlor. Stek den i oljan
på medelvärma till den är mjuk och har fått rikligt med färg. Hacka
därefter löken och grovhacka tomaterna, låt fräsa med paprikan i några
minuter. Tillsätt krossade tomater, vitlök och vatten och låt puttra i
10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite färska
örter. Grilla (alternativt stek i grillpanna/stekpanna) kotletterna på
medelvärme till de är genomstekta. Lättast är att kontrollera med en
termometer, 70-75 grader innertemperatut innebär färdigt. Om köttet
steks i grillpanna, var noga med att ta till vara på skyn och häll över
köttet vid servering.
No comments:
Post a Comment