Man behöver inte vara någon expert på att baka för att lyckas med dessa underbart goda citronrutor. Servera dem solo eller med lite färska bär och en klick grädde. Nedan recept är ca 10 rutor.
Pajdeg
1 3/4 dl vetemjöl
2 msk socker
75 g rumsvarmt smör
1/2 tsk vaniljsocker
Fyllning
2 ägg
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 msk citronsaft
rivet skal av 1/2 citron
Till garnering
florsocker
Nyp ihop alla ingredienser till degen för hand och tryck ut degen i en smord fyrkantig form (ca 20 x 30 cm). Förgrädda botten 12 min i ugn på 200 grader varmluft. Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl och citron. Häll fyllningen i det förgräddade skalet och grädda 10 min på samma värme. Låt kakan svalna, skär i rutor och pudra över florsocker innan servering.
No comments:
Post a Comment