Raggmunk 4 portioner
700 g fast potatis
1 ägg
1/2 dl mjöl
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 krm vitpeppar
300-400 g stekfläsk eller bacon
smör till stekning
Till servering
Rårörda lingon
Skiva fläsket och stek det till fin färg på medelvärme i lite smör. Håll fläsket varmt och spara överblivet fett till stekningen av rårakorna. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn, krama ur överflödigt vatten med händerna. Blanda ägg och mjölk, rör sedan ner mjölet lite i taget till en jämn smet. Krydda blandningen med salt och peppar. Blanda smet med potatis, forma fyra raggmunkar och stek i smör/fett till fin färg på medel/låg värme. Tryck ut raggmunkarna med händerna när de läggs i panna så de inte blir för tjocka. Servera med rårörda lingon.
No comments:
Post a Comment