Den här pastarätten är lika god som den är lättlagad. Ytterligare ett plus
är att den går utmärkt att värma som lunchlåda, så gör ordentligt!
4 portioner
300 g Fussili eller Penne tricolore
2 pkt bacon à 120 g
1 gul paprika
1 röd paprika
300 g champinjoner
150 g fetaost
2 rödlökar
3-4 msk olivolja
hackad basilika (kan uteslutas)
svartpeppar
salt
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skölj champinjonerna, dela
dem i mindre bitar
och stek i lite olivolja till fin färg. Ta upp champinjonerna och ställ
åt sidan. Dela paprikan i mindre bitar och skär rödlökarna i klyftor.
Klipp ner baconet i pannan och stek till de precis börjar få färg. Häll
då av överblivet fett och lägg i rödlök samt paprika och låt puttra med
på medelvärme några minuter till grönsakerna mjuknat något men
fortfrande har tuggmotstånd (stick med en gaffel för att testa).
Lägg till sist tillbaka champinjonerna så att de blir varma. Blanda
pastan med det övriga i en kastrull eller stor bunde. Ringla över 2
matskedar olivolja och peppra rikligt. Servera med smulad fetaost och
hackad basilika.
No comments:
Post a Comment