Thursday, September 26, 2013

#21 Kycklinggryta med dragon och morötter

Kyckling och dragon är en lyckad kombination. Här en lite mer välarbetad vardagsgryta som ackompanjeras lika gärna av ris som pasta.


Kycklinggryta, 4 portioner
500 g kyckling (bröstfiléer, kycklinglår, lårfilé)
3 morötter
1 gul lök
1/2 zucchini
1/2 liter hönsbuljong
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
3 dl grädde
1 msk maizena
1-2 msk torkad dragon
salt och peppar

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skala morötterna och dela i mindre bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Varva kyckling, lök och morötter i en kastrull. Grundkrydda med salt. Tillsätt lagerblad och vitpepparkorn. Slå över buljong och låt koka upp. Låt sjuda på svag värme till kycklingen är genomkokt, ca 10-15 minuter. Häll av buljongen i en egen kastrull, håll kyckling och grönsaker varmt. Reducera, dvs koka ner, buljongen till 1/3. Späd med grädde och krydda med dragon, salt och peppar. Låt puttra på svag värme några minuter. Om såsen är för lös så red av med lite maizena till önskad konsistens. Häll tillbaka såsen på kycklingen. Tillsätt zucchini och låt småputtra i 2-3 min. Servera med ris eller pasta.

Till servering
Ris eller pasta
Blandsallad

No comments:

Post a Comment