Tuesday, September 24, 2013

#18 Blodpudding med äpple och sidfläsk

Nedan en förenkling av ett av Melker Andersssons goda recept.


Blodpudding med äpple och sidfläsk, 4 portioner
400 g blodpudding
3 äpplen
1 stor gul lök
120 g bacon
2 krm mald ingefära
2 krm mald/nystött kryddpeppar
1 krm salt
1 tsk mald svartpeppar

Vitkålssallad
200 g vitkål
1 dl crème fraiche
salt & peppar

Till servering
Knäckebröd & smör

Skär blodpuddingen i tärningar. Kärna ur och tärna äpplena grovt. Skala och klyfta löken. Skär baconet i mindre bitar. Stek baconet knaprigt i en panna. Lämna fettet kvar i pannan och stek blodpuddingen, äpplena och löken i det. Blanda alla kryddor och strö över blodpuddingsblandningen. Stek några minuter till och lägg sedan tillbaka baconet. Till vitkålssalladen, strimla vitkålen fint och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

No comments:

Post a Comment